Met bijdragen van…

Internetrecht door Arnoud Engelfriet Arnoud Engelfriet is ICT-jurist, gespecialiseerd in internetrecht. Hij werkt als partner bij juridisch adviesbureau ICTRecht. Zijn site Ius mentis heeft meer dan 350 artikelen over internetrecht.
Drs. Ing. Bart de Best RI is vanaf 1985 werkzaam in de ICT, momenteel is hij als zzp'er werkzaam als consultant. Hij heeft voornamelijk bij de top 100 van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid gewerkt. Ruim tien 12 jaar vervulde hij functies in alle fasen van de systeemontwikkeling, inclusief exploitatie en beheer. De laatste 14 jaar heeft hij zich toegelegd op het service management-vakgebied en vervult hij alle aspecten van de kennislevenscyclus van service management, zoals het schrijven en geven van trainingen, het adviseren van beheerorganisaties bij de inrichting, het verbeteren of uitbesteden van het beheer; het examineren van service managers en het reviewen en auditen van beheerorganisaties. Hij is op zowel HTS-niveau als universitair niveau afgestudeerd op het beheervakgebied.
Hans Lodder heeft als business architect meer dan 25 jaar ervaring binnen grote en kleine bedrijven en binnen vele branches. Zijn specialisatie is proces-optimalisatie.Zijn belangrijkste skills zijn een multidisciplinair denkvermogen, een helicopter view en zijn sterke analytisch vermogen. Hans past als werkvormen toe interview, workshop, desk study, training en presentaties. Manieren om Hans te bereiken:E: Mail Hans Lodder nu! M: 06-23937263Blogs van Hans Lodder Mijn LinkedIn profiel (LinkedIn Invitaties welkom)
Ir. T.H. (Hugo) Hendriks MBA (1967) studeerde werktuigbouwkunde aan de Fontys Hogeschool en aansluitend aan de Technische Universiteit Eindhoven waar hij afstudeerde op het onderwerp ‘Ontwerpen van procestechnische installaties’. Na zijn studie vervulde hij diverse managementfuncties in verschillende sectoren (industrie, zakelijke dienstverlening, gemeente, onderwijs en zorg). Vanaf 2001 is Hendriks daarnaast actief als zelfstandige op het gebied van Procesmanagement en Facility Management. Hij ontwikkelt opleidingen, is docent voor bachelor- en masteropleidingen en is kerndocent van NCOI Bachelor Facility Management. In 2005 rondde Hendriks zijn MBA-opleiding op Nyenrode af met een onderzoek naar de besluitvorming over en de implementatie van Shared Service Centers bij de lokale overheid. Samen met het adviesbureau Inteon publiceerde hij hierover het boek Van Shared Service Center naar Shared Control Center. Ook publiceerde hij diverse artikelen in verschillende vakbladen. Daarnaast is Hendriks lid van het College van Werkvelddeskundigen van NCOI Master in Facility Management en als assessor bij verschillende bacheloropleidingen.
http://nl.linkedin.com/in/janmartijn
Als een van de mede-ontwikkelaars van ASL en BiSL, vanuit een flinke dosis praktijkervaring met de modellen en op basis van de reacties naar aanleiding van het opleiden van rond de duizend personen op het gebied van ASL en BiSL durf ik wel te stellen dat ik een van de aanbieders ben waaraan u het eerst zou moeten denken wanneer u een in-huis training of workshop wilt over ASL, BiSL, hun samenhang of in relatie met ITIL. Maar ook voor korte adviezen tijdens het implementeren van de beide modellen kunt u een prima ondersteuning verwachten voor een concurrerend tarief.
Papierloos vergaderen is geen doel op zich maar een manier om efficiënter te kunnen vergaderen. Deze manier van vergaderen kan voor een enorme tijdwinst zorgen en een hoop irritaties wegnemen. Ik zorg ervoor dat de wensen van de gebruikers worden vertaald in goede oplossingen. Hierbij houd ik rekenschap met het optimaliseren van de verschillende processen.
Het weblog van Personeelsnet over HRM, organisatie en communicatie.
Alles wat we doen is gericht op de prestatieverbetering van de bedrijfsvoering van onze klanten.Wij ondersteunen hiervoor onze klanten bij de implementatie van portals en applicaties voor interne en externe samenwerking op basis van bedrijfsmatige sociale software. Dit is het terrein van “Het Nieuwe Werken” en aanverwante samenwerkingsvraagstukken. Wij geven organisatorisch advies, doen analyse bij toekomstige gebruikers en komen met voorstellen betreffende de functionaliteit. Samen met de klant stellen wij een plan van aanpak op, sturen het proces op basis van gedetailleerde projectplannen. Wij ondersteunen vervolgens de ontwikkelaars bij de uitvoering en begeleiden de implementatie.“Aanpassen aan veranderende omstandigheden is de enige manier om te overleven”. (Darwin)
Verdonck, Klooster & Associates is een onafhankelijk adviesbureau met al meer dan 25 jaar ervaring op het snijvlak van strategie, procesinrichting en ICT in de publieke sector. Wij onderscheiden ons door inhoudelijke kennis en oog voor het resultaat te combineren met uitgelezen kennis van de sector en gevoel voor de menselijke factor. Door het bundelen van kennis wordt een inspirerende omgeving gecreëerd, waarbinnen collega’s elkaar stimuleren en aanvullen. In combinatie leidt een en ander tot succesvolle oplossingen voor vraagstukken van onze opdrachtgevers. www.vka.nl
Initiatiefnemer van ITpedia. en auteur van diverse artikelen.
Wim Behage is directeur van Accent Automatisering uit Sneek. Accent is een ICT-bedrijf gespecialiseerd in cloudoplossingen en heeft datacentra in Sneek, Groningen en Amsterdam. Wim is een ICT-professional en geeft bedrijven advies over optimale ICT-oplossingen. Zijn doel: ICT duidelijk maken voor iedereen. Wim zijn jarenlange ervaring in de ICT en expertise in kostentechnisch interessante oplossingen voor het MKB- en grootbedrijf zorgen ervoor dat hij met Accent een vertrouwde partner is voor veel bedrijven in Noord Nederland.
Goedemorgen, mag ik me even voorstellen: Mijn naam is Wim Vos en ik ben uw professioneel Freelance Systeembeheerder voor Microsoft Windows computer systemen (Windows Vista, 7, 2003, 2008). Zo heb ik onder andere gewerkt voor het NIOO in Heteren, de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht en recentelijk voor de Pluryn Werkenrode Groep in Oosterbeek. Januari 2005 ben ik voor mijzelf begonnen met computerhulp en Freelance Systeembeheer voor bedrijven en particulieren in Arnhem, Zutphen, Velp, Oosterbeek en omgeving.
De naam ZwaLu is de samenvoeging van mijn achternaam Zwaan en mijn voornaam Ludo. Vandaar dat ik de zwaluw als logo heb gekozen. Maar er is nog een reden: aan het gedrag van deze mooie snelle vogel valt de voorspelling van het weer af te lezen. Net als in projecten is het gedrag bepalend. De essentie van projectmanagement is daarom rollen sturen. Het is voor 68% bepalend voor succes blijkt uit onderzoek. Om projectmanagers te inspireren publiceer ik op Pak je rol en wekelijks via onze nieuwsbrief DeZwaLu. Daarnaast is op de site een kennisbank over projectmanagement met allerlei onderzoek gegevens, sjabonen. O ja, gastbloggers welkom!
Sidebar