DevOps The Phoenix Project

DevOps is een samentrekking van Development en Operations, oftewel Ontwikkeling en Beheer. Het is een logisch vervolg op Agile werken. Niet alleen wordt software in sprints opgeleverd, maar deze software gaat ook meteen naar productie, zo veel mogelijk geautomatiseerd en gefaciliteerd door een vast team waarin zowel ontwikkelaars als beheerders zitten. Een senior functioneel beheerder kan daarbij heel goed als product owner fungeren. En daarmee hebben we ook de link naar Functioneel Beheer en BiSL gelegd.

DevOps is naast state of the art techniek ook vooral een mindset. Om DevOps te begrijpen is het aan te raden om het boek The Phoenix Project te lezen, geschreven door o.a. Gene Kim. Klik hier voor het boek, de uitgever stelt de eerste 170 pagina’s van The Phoenix Project gratis beschikbaar.

– Jan de Vries –

Boeken over dit onderwerp

De functioneel beheerder en BiSL

Auteur: Kees Ruigrok
Een boek voor functioneel beheerders en iedereen die betrokken is bij business informatiemanagement binnen organisaties, en hun management.
Europrijs: 42,35
Bestellen

BiSL – Een framework voor business informatiemanagement

Auteur: Remko van der Pols
In dit boek worden het BiSL-framework en de processen daarbinnen beschreven. Het biedt ruime uitleg en geeft handvatten om er in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan.
Europrijs: 48,34
Bestellen

Meer boeken over DevOps vinden.

Summary
DevOps
Article Name
DevOps
Description
DevOps is een samentrekking van de woorden Development en Operations. Het is een logisch vervolg op Agile werken.
Author
Publisher Name
ITpedia
Publisher Logo

-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten: Geen
Sidebar