DevOps

DevOps is een samentrekking van Development en Operations, oftewel Ontwikkeling en Beheer. Het is een logisch vervolg op Agile werken. Niet alleen wordt software in sprints opgeleverd, maar deze software gaat ook meteen naar productie, zo veel mogelijk geautomatiseerd en gefaciliteerd door een vast team waarin zowel ontwikkelaars als beheerders zitten. Een senior functioneel beheerder kan daarbij heel goed als product owner fungeren. En daarmee hebben we ook de link naar Functioneel Beheer en BiSL gelegd.

DevOps is naast state of the art techniek ook vooral een mindset. Om DevOps te begrijpen is het aan te raden om het boek The Phoenix Project te lezen, geschreven door o.a. Gene Kim. Klik hier voor het boek, de uitgever stelt de eerste 170 pagina’s van The Phoenix Project gratis beschikbaar.

– Jan de Vries –

Boeken over dit onderwerp

BiSL – Pocketguide

Auteur: Remko van der Pols
BiSL geeft invulling aan de processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening vanuit de business, dat wil zeggen vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek te sturen.
Europrijs: 14,99
Bestellen

BiSL Next – A Framework for Business Information Management

Auteur: Brian Johnson
BiSL Next is a public domain standard for business information management with guiding principles, good practices and practical templates.
Europrijs: 42,35
Bestellen

Meer boeken over DevOps vinden.

Summary
DevOps
Article Name
DevOps
Description
DevOps is een samentrekking van de woorden Development en Operations. Het is een logisch vervolg op Agile werken.
Author
Publisher Name
ITpedia
Publisher Logo

-- Printbare PDF-versie --


Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten: Geen
Sidebar