SISp 2.1 De requirements fase

Inleiding requirements fase

Nu het projectplan definitief is starten we in SISp2 met het vaststellen van de exacte eisen en wensen die aan het standaard software pakket worden gesteld. In deze fase zullen de eisen en wensen van zowel de opdrachtgever als alle verdere belanghebbende,  ondubbelzinnig worden beschreven. Deze eisen en wensen worden ook wel requirements genoemd en zijn in feite is het een verdere specificering van de scope van het project zoals die in het projectplan is vastgelegd.
De requirements moeten dus binnen de marge vallen die de scope aangeeft. Als dit aan het einde van deze fase niet zo blijkt te zijn zullen of de scope of de requirements aangepast moeten worden.
Aan het einde van deze fase hebben we een document waarin exact staat beschreven aan welke eisen het pakket moet voldoen en welke aanvullende wensen er zijn.
Het document moet zodanig worden opgesteld dat we aan de verschillende leveranciers kunnen laten zien wat we willen. Hierdoor wordt geen tijd verspild met het praten over of kijken naar pakketten die niet aan onze behoefte voldoen.

Requirements selecteren standaard software

De tijd nemen voor het  vaststellen van de juiste requirements is een succesfactor binnen ieder ICT project. Maar het boven tafel krijgen van de juiste informatie is niet altijd gemakkelijk en vereist speciale skills. Requirement enginering is dan ook een apart vakgebied binnen de ICT. In deze reekt beperken we ons tot de requirements die nodig zijn voor het selecteren van een standaard software pakket. Hiermee kunnen we communiceren met de leverancier over de bruikbaarheid en kwaliteit van het standaard software pakket.

Boeken over dit onderwerp

Microsoft SharePoint Online for Office 365

Auteur: Bill English
This concise reference will help you configure and manage SharePoint Online to meet your requirements for functionality, performance, and compliance.
Europrijs: 33,95
Bestellen

Grip op Requirements

Auteur: Jan Jaap Cannegieter
In dit boek lees je welke best practices en internationale standaarden je daarbijkunnen helpen. De afgelopen decennia is requirementsengineering uitgegroeid tot een volwassen vakgebied.
Europrijs: 39,5
Bestellen

Meer boeken over informatie analyse vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten: Geen
Sidebar