SISP 0.5 Suite of Best of Breed

sispIn de markt zijn standaard software pakketten in allerlei soorten en mate te verkrijgen. Dit maakt het vaak lastig om tot een goede selectie van het juiste pakket te komen. Belangrijk onderscheid tussen de verschillende pakketten is de Suite of de Best of Breed oplossing.

Suite

Bij een suite is sprake van een bundeling van verschillende pakketten in een totaaloplossing. Voorbeeld daarvan is MS-Office waarin onder andere een tekstverwerker (Word), een rekenblad (Excel), een presentatieprogramma (Powerpoint) en een e-mailprogramma (Outlook) zitten.
Een ander voorbeeld is een ERP pakket. Daarin zitten onder andere een boekhoudmodule, een CRM-module, een voorraadmodule en een projectenmodule.
Het grote voordeel van een suite is dat de verschillende modules voor 100% op elkaar zijn afgestemd zodat er geen problemen wat betreft de integratie te verwachten zijn.

Best of Breed

Nadeel van een suite is dat de aangeboden functionaliteit misschien niet op alle fronten aansluit op de wensen van de organisatie. Daarom zien we ook vaak de Best of Breed oplossingen. Een organisatie selecteert dan de software uit verschillende bronnen (suites of lossen pakketten) die het beste past bij een specifieke bedrijfsproces. Deze software ondersteunt dit bedrijfsproces dan optimaal maar staat op zichzelf. Er is sprake van een mengelmoes aan pakketten en de integratie tussen die pakketten moet handmatig totstand worden gebracht. Het koppelen van meerdere Best of Breed pakketten leidt meestal tot complexe projecten.

Soorten standaard software

Standaard software pakketten bestaan er in vele soorten en maten. Er bestaan echt duizenden pakketten. Enkele pakket soorten:
– Boekhoudpakketten
– CRM-pakketten
– Opleidingspakketten
– Audit-  en Reviewsoftware
– ERP pakketten
– Geografische software
– Projectadministraties
– Urenregistraties
– Wagenparkbeheer
– Incident en probleem registraties
– Risico-analyse tools
– Document Management software (DMS)
– Enterprice Content Management (ECM) software
– Postregistratie
– Ontwikkeltools
– Tekenpakketten (Cadcam)
– Enz. enz.

(Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Suzette de Raadt)

Boeken over dit onderwerp

Exam Ref 70-347 Enabling Office 365 Services

Auteur: Orin Thomas
Direct from Microsoft, this Exam Ref is the official study guide for the new Microsoft MCSA 70-347 Enabling Office 365 Services certification exam.
Europrijs: 38,95
Bestellen

Cursusboek MOS Word 2016 en 2013 + oefeningenbundel

Auteur: Studio Visual Steps
Het programma Microsof Word is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het maken van onder andere brieven, verslagen, rapporten en folders.
Europrijs: 25,0
Bestellen

Meer boeken over Microsoft Office vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten: Geen
Sidebar