SISP Methode voor standaardsoftware

Selecteren en Implementeren van Standaard pakketten

Ondanks de enorme hoeveelheid standaardsoftware is er geen methode voor het invoeren van een standaard pakket. Bij het inzetten van standaard software in de organisatie komen heel anderesisp uitdagingen kijken dan bij het ontwikkelen van maatwerk software. De methoden die gebruikt worden voor het ontwikkelen van maatwerk zijn dan ook niet geschikt voor het selecteren en implementeren van standaard software, alhoewel er natuurlijk overeenkomsten zijn.
Het selecteren, implementeren en beheren van standaard software is een geheel andere discipline. Een discipline die vraagt om een methode met overdraagbare kennis. Een methode die antwoord geeft op de vragen.
– Hoe selecteren wij het meest geschikte pakket voor onze organisatie?
– Hoe managen wij het project waarmee we het pakket gaan implementeren?
– Tegen welke uitdagingen lopen we aan bij de implementatie van standaard software?
– Hoe regelen we het beheer als de software eenmaal in gebruik is?
In deze reeks artikelen introduceert ITpedia de SISP methode (Selectie en Implementatie van Standaard Pakketten) Een leidraad om standaardpakketten te implementeren binnen organisaties met een grote betrokkenheid van de gebruikers, gebaseerd op jarenlange ervaring.

(Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Suzette de Raadt)

Boeken over dit onderwerp

3ds max 7 Bible

Auteur: Kelly Murdock
‘Max’ is a powerhouse of impressive features, and whether you’re a seasoned pro or just starting out, you’ll find version 7 exciting, challenging, and a lot of fun, This book is packet with everything you need to create professional-quality animations with Max. It covers every feature, with special emphasis on features new to this version. Best of all. It teaches you to use this versatile software in a context designed to spark your creativity, with full colour examples of 3ds max creations that will inspire you.
Europrijs: 31,99
Bestellen

Power Excel 2007 LiveLesson Bundle

Auteur: Bill Jelen
Het pakket ‘Power Excel 2007 LiveLesson Bundle’ bevat de volgende uitgave:
– ‘Live Lessons- Power Excel 2007’ – DVD met meer dan 10 uur Video Instructie
– ‘Special Edition Using Microsoft Excel 2007’ met meer dan 1000 pagina’s
Europrijs: 40,95
Bestellen

Meer boeken over projectorganisatie vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten: Geen
Sidebar