ComputerHulp op Afstand

Helpt met oplossingen en advies op afstand via internet.

Veel gestelde vragen bij WindowsXP PC gebruikers: “Ik heb nu een probleem met mijn computer”, “Ik ben ineens een bestand kwijt”, “Hoe bewerk ik die foto in mijn Word document?”, “Mijn printer doet het niet”, “Hoe bouw ik een website?”.

Vragen waar vaak het antwoord niet een-twee-drie op voorhanden is.. Ja, u kunt naar de winkel lopen maar die weten vaak ook niet wat u precies bedoeld. Zou het niet geweldig zijn als er op zo’n moment een Professionele Computerspecialist over uw schouder kan meekijken en u direct advies kan geven? Of zelfs reparaties uitvoeren, direct en op dat moment?

Dat kan, met Computerhulp op Afstand! Computerhulp op afstand?, hoe is dat mogelijk? Hoe werkt dat?

Heel simpel: Van de helpdesk krijgt u een klein programmatje toegestuurd speciaal voor uw computer.  U slaat het bestand op, op uw bureaublad. U belt de helpdesk om de verbinding te beginnen.

Het bestand kan een verbinding maken met de helpdesk computer. Hierdoor kunnen zij uw bureaublad zien, en het toetsenbord en muis van uw computer bedienen.

Veel gestelde vragen:

Kunnen ze dan al mijn bestanden zien?

Antwoord: Ja, net zoveel op uw computer als U, zo is optimaal te adviseren en Computerhulp op afstand te bieden.

Is dat niet gevaarlijk voor bijvoorbeeld hackers?

Antwoord: Nee, het computerhulp programma kan alleen verbinding maken met de helpdesk en nooit met een andere computer. Het programma kan alleen beginnen te werken als U erop klikt. Het houdt u op de hoogte of en wanneer de verbinding goed tot stand komt.

Als de verbinding voorbij is blijft de helpdesk dan toegang houden tot mijn computer?

Antwoord: Nee, Op het moment dat de verbinding verbroken wordt, verwijdert computerhulp op afstand zich uit het computergeheugen. Er blijft niets van het programma achter in uw computer.
Het programma zelf verwijderd u gewoon van uw bureaublad.

Als ik zie dat de helpdesk iets doet op mijn computer dat ik niet wil hebben?

Antwoord: Er is telefonisch contact en u vertelt dat gewoon. Bovendien kan U te allen tijde de verbinding verbreken als u    dat wilt, door rechtsonder in beeld op “Close” te klikken. Zo blijft u altijd de controle over uw computer behouden.

Is mijn computer zo ook sneller maken?

Antwoord: Meestal wel, Uw computer wordt traag door allerlei oorzaken, die zijn te onderzoeken en meestal on-line oplossen. Dit terwijl u meekijkt en vragen kunt stellen.

Om  Computerhulp op afstand efficiënt te kunnen doen heeft u telefonisch contact. Via de telefoon wordt precies uitgelegd wat wordt gedaan en worden eventuele acties aan u voorgedaan.

Wat is Computerhulp op afstand?
Computerhulp op afstand is buitengewoon krachtig gereedschap. In en paar tellen zijn op Windows draaiende computers op afstand bedienen via het internet. Vooraf geïnstalleerde software of configuratie van de WindowsXP firewall is hierbij niet nodig. Soms vraagt uw speciaal geinstalleerde firewall om Computerhulp toe te staan. Dit moet u wel toestaan.

Support op afstand in 5 eenvoudige stappen:

 • EEN – Eindgebruiker neemt contact op, en krijgt een tijdelijk Computerhulp op afstand programma.
 • TWEE – Open het programma, en klik op verbinding maken, vervolgens wordt een internet verbinding tussen u en de helpdesk tot stand gebracht.
 • DRIE – De eindgebruiker geeft dan toestemming aan de helpdesk om zijn PC over te nemen.
 • FIX – De helpdesk kan nu het scherm van de eindgebruiker zien en bedienen om het probleem op te lossen.
 • KLAAR – Na oplossing van het probleem sluit U het programma af waarna automatisch Computerhulp op afstand uit het geheugen verdwijnt. Er blijft geen verborgen software op uw computer achter. De installatie is ongedaan gemaakt. Na afloop kunt u het programma van uw bureaublad verwijderen.

Voordelen

 • Reeds vooraf geïnstalleerde software is niet nodig
 • Alles werkend binnen enkele seconden – alleen maar een bestand van 160 Kb downloaden
 • Eindgebruiker heeft geen administrator rechten nodig
 • Gemakkelijk in gebruik – geen training nodig
 • Firewall-vriendelijk sessie wordt van binnenuit gestart met gebruik van standaard web services
 • Er blijven geen Computerhulp op afstand sporen achter op de computer van de eindgebruiker

Volledig Veilig

De verbinding tussen de twee computers is versleuteld (128 bit encryption), d.w.z. de communicatie via het internet is door niemand onderweg te decoderen. Zo kan iemand anders nooit meekijken wat er gebeurd op uw computer tijdens de verbinding. Dit is bijvoorbeeld van belang als de helpdesk wachtwoorden invul. Het bestand zelf installeert of verandert niets op of in uw computer en verdwijnt na afloop volledig uit het geheugen.

U houdt altijd de controle over uw computer; als u op “Close” klikt is de verbinding direct verbroken. U kunt het bestand daarna simpel van uw computer verwijderen. Zo kan de helpdesk nooit in uw computer komen of veranderingen aanbrengen in uw computer zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Boeken over dit onderwerp

Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen

Auteur: Linda van Tilburg
Dit boek voorziet u van praktische tips, to do’s en verhalen van andere ondernemers die beseffen dat het organiseren van werk slimmer, effectiever en flexibeler kan.
Europrijs: 14,95
Bestellen

Zomerschool Rekenen Leerwerkboek

Auteur: Jerry de Bruijn
OPFRIS- EN BIJSPIJKERPROGRAMMA REKENEN
De Zomerschool Rekenen is een opfris- en bijspijkermethode rekenen. De methode bestaat voor leerlingen uit een leerwerkboek en een studiewijzer. Een leerling die het lesprogramma van de Zomerschool rekenen heeft afgerond, ontvangt een certificaat.

Het programma Zomerschool rekenen is ontwikkeld door docenten van het roc Zadkine uit Rotterdam: Jerry de Bruijn en Jack Nouwens. Zij hebben het programma vanaf 2010 in de zomervakantie aan leerlingen aangeboden. In 2012 beleeft het programma bij roc Zadkine zijn derde editie.

Uitgeverij Deviant brengt Zomerschool rekenen zonder winstoogmerk op de markt.

AANVULLEND MATERIAAL
Voor docenten biedt de methode naast het leerwerkboek ook een docentenhandleiding, een antwoordenboek, een planningsformulier en een start- en een eindonderzoek. Docenten kunnen een account aanvragen voor de interactieve methodesite Studiemeter.nl van Uitgeverij Deviant. Dit account kan aangevraagd worden door een e-mail te sturen naar servicedesk@studiemeter.nl.

DOELGROEP ZOMERSCHOOL REKENEN
Zomerschool rekenen is ontwikkeld voor leerlingen die enerzijds een rekenachterstand hebben opgelopen en zich anderzijds heel onzeker voelen op het gebied van rekenen. Het doel van Zomerschool rekenen is dan ook de rekenvaardigheden van de leerling binnen de domeinen getallen, verhoudingen, meten & meetkunde en verbanden te verbeteren. Het wegnemen van weerstand tegen rekenen, het ontdekken van eigen kwaliteiten en het aantonen van ontwikkeling zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

Welke leerlingen dit nu precies zijn, is moeilijk te zeggen. Er zijn veel mbo-leerlingen, maar ook vo-leerlingen die ten aanzien van rekenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

LEERWERKBOEK
Het leerwerkboek Zomerschool rekenen bestaat uit acht lesdagen. De lesdagen 1 tot en met 5 plus lesdag 7 bestaan elk uit vier onderdelen: A, B, C en D. De lesdagen 6 en 8 bestaan uit minder onderdelen:
– tijdens lesdag 6 staat er een rekenwandeling door de stad op het programma en verzorgen de leerlingen een presentatie;
– tijdens lesdag 8 wordt het programma afgerond met het eindonderzoek rekenen.

OPBOUW VAN EEN LESDAG
Elke lesdag wordt er afwisselend aandacht besteed aan de domeinen getallen, verhoudingen, meten
& meetkunde en verbanden. Een lesdag wordt altijd afgesloten met een activiteit waarin een spelelement centraal staat met rekenen als onderliggende vaardigheid.

START- EN EINDONDERZOEK REKENEN
Het lesprogramma van de Zomerschool rekenen begint op lesdag 1 met het startonderzoek rekenen. Het doel van dit startonderzoek rekenen is dat zowel de leerling als de docent duidelijk krijgen hoe goed de rekenvaardigheden van de leerling zijn ontwikkeld. Tijdens het startonderzoek rekenen gaat het er vooral om dat de leerling ontdekt wat hij al wel weet. De leerling krijgt geen cijfer voor het startonderzoeken rekenen.

Op lesdag 8 wordt het lesprogramma van de Zomerschool rekenen afgesloten met het eindonderzoek rekenen. Het doel van dit eindonderzoek is rekenen dat zowel de leerling als de docent inzicht krijgen in de ontwikkeling die de leerling tijdens de Zomerschool rekenen heeft doorgemaakt. Inhoudelijk lijkt het eindonderzoek rekenen op het startonderzoek rekenen zodat er tussen behaalde resultaten een goede vergelijking gemaakt kan worden.

GEVARIEERD EN UITDAGEND
Het lesprogramma van de Zomerschool rekenen bestaat uit verschillende onderdelen en er is veel tijd voor uitleg in kleine groepen. De leerling oefent niet alleen met ‘kale sommen’, maar er staan ook veel interactieve opdrachten op het programma.

Naast het beter worden in rekenen, is het leren kennen van nieuwe mensen en plezier maken ook een belangrijk doel van de Zomerschool rekenen.

Europrijs: 12,5
Bestellen

Meer boeken over helpdesk vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Dit artikel heeft een aanvulling

 • Vragen waar vaak het antwoord niet een-twee-drie op voorhanden is.. Ja, u kunt naar de winkel lopen maar die weten vaak ook niet wat u precies bedoeld.bedoelt

  Heel simpel: Van de helpdesk krijgt u een klein programmatje maatje

  Het programma zelf verwijderd verwijdert u gewoon van uw bureaublad.

  Bovendien kan U te allen tijde de verbinding verbreken als u dat (spaties)

  meestal on-line op ‘te’ lossen

  draaiende computers op afstand ‘te’ bedienen via het internet

  •Firewall-vriendelijk sessie wordt van binnenuit gestart met gebruik van standaard web services

  Firewall-vriendelijke sessie
  of
  Firewall-vriendelijk, de sessie

  •Er blijven geen Computerhulp op afstand sporen achter op de computer van de eindgebruiker
  •Er blijven van Computerhulp-op-afstand geen sporen achter op de computer van de eindgebruiker
  •Er blijven op de computer van de eindgebruiker geen Computerhulp-op-afstand sporen achter
  •Er blijven op de computer van de eindgebruiker geen sporen achter van Computerhulp-op-afstand

  iemand anders nooit meekijken wat er gebeurd op uw computer
  stam +t er gebeurt

  Dit is bijvoorbeeld van belang als de helpdesk wachtwoorden invul t

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten:
Organisatie van het systeembeheer 65 vragen.
Organisatie systeembeheer 10 vragen.
Organisatie netwerkbeheer 13 vragen.
Sidebar