Web 2.0 – Wat is RSS?

Wat is RSS?

De sterk groeiende hoeveelheid Blogs en andere websites maakt het steeds tijdrovender om alle sites te bezoeken en te controleren op nieuwe inhoud. Via RSS kan men gratis abonnementen nemen op websites die men vaak bezoekt. Komt er een artikel bij of verandert er wat aan de site, dan wordt er automatisch een bericht verzonden. Om dit bericht te lezen is een zogenaamde RSS-reader nodig. In de reader zie men automatisch de nieuwe artikelen of berichten die op die website verschenen zijn. RSS is verwant aan de digitale nieuwsbrief, zij het dat de nieuwsbrief eens in de zoveel tijd alle ‘nieuwtjes’ via mail verstuurt.

Integratie van RSS-readers in de dynamische startpagina’s

De laatste tijd zijn de RSS-readers geïntegreerd in Webbrowsers en in speciale toepassingen voor dynamische startpagina’s. Afgebeeld zijn iGoogle en Netvibes. De feeds zijn hier als blokken naar toe te slepen. Hier een voorbeeld van een Netvibes Startpagina en een video over het gebruik van Netvibes.

Hoe wordt RSS gebruikt?

RSS wordt gebruikt om de Information overload op te lossen die de overvloed aan Blogs en andere (nieuws)sites veroorzaken. Nieuwe informatie wordt automatisch aan de gebruiker aangeleverd.

Het is te verwachten dat de informatiestromen om het web alleen maar zullen groeien. We zien daarom momenteel een nieuwe generatie toepassingen ontstaan die deze feeds en ook andere bronnen zoals mail kan filteren, verwerken en combineren. De werkwijze is in onderstaande figuur afgebeeld. Bij wijze van voorbeeld zijn twee veel gebruikte toepassingen weergegeven: AideRSS en Yahoo Pipes.

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel op 123management.nl.

Boeken over dit onderwerp

De praktijk van SAP ERP en IDES

Auteur: D.J. Schenk
ERP-systemen, Enterprise Resource Planningssystemen, dekken met één softwarepakket veel bedrijfsfuncties af. Met ERP worden logistieke, financiële en personeelsgebieden geïntegreerd.
Europrijs: 29,95
Bestellen

Nieuwe software implementeren?

Auteur: Bob van Geenen
Dit boek geeft u inzicht in de diverse inhoudelijke en projectmatige beheersaspecten van een pakketimplementatie. U kunt het boek gebruiken vóór, tijdens en ná de implementatie van het softwarepakket. Het boek toont de noodzaak van een goede voorbereiding al vóór aanvang van de implementatie. Vervolgens beschrijft het op basis van een eenvoudige projectfasering hoe u de diverse aandachtsgebieden tijdens de implementatie met checklists en deliverables kunt beheersen. De voorbeelden en tips verduidelijken de relatie tussen de diverse documenten. Tot slot toont het boek dat u ook ná de implementatie eenvoudige checklists kunt aanwenden voor de organisatie van de helpdesk
Europrijs: 29,5
Bestellen

Meer boeken over internet vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten:
Bepaling systeeminterfaces 16 vragen.
Sidebar