Regels voor personeelsgegevens op internet

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft officiële richtsnoeren voor het publiceren van personeelsgegevens op internet opgesteld. Deze zijn in de Staatscourant gepubliceerd.

Voor werkgevers betekenen de richtlijnen dat zij aan iedere werknemer toestemming moeten vragen als zij personeelsgegevens willen publiceren op internet. Het College hanteert hierbij een ruime definitie van het begrip persoonsgegevens. Ook de naam van de medewerker, de functie en het e-mailadres rekent het CBP hieronder, evenals foto’s, video- en geluidsopnames.

Download daar het betreffende PDF bestand.

Boeken over dit onderwerp

Handbook of Business Data Communications

Auteur: Hossein Bidogli
Het ‘Handbook of Business Data Communications’ geeft uitgebreide informatie over bedrijfstoepassingen op het Internet en andere kwesties op het gebied van hard- en software. Naast een groot aantal praktijkvoorbeelden beschrijft Bidogli een aantal cases en geeft hij schetsen van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van datacommunicatie. Tevens passeren persoonlijke, sociale en juridische aspecten van datacommunicatie de revue en is een begrippenlijst van technische termen toegevoegd.
Europrijs: 73,95
Bestellen

The Software IP Detective’s Handbook

Auteur: Bob Zeidman
In ‘The Software IP Detective’s Handbook’ laat Bob Zeidman zien wat er allemaal komt kijken aan technische en juridische aspecten bij het voorkomen van IP-diefstal. Hij beschrijft in dit boek een framework en geeft een aantal praktische voorbeelden die u kunt inzetten bij onder andere het kopiëren van software en tegen diefstal.
Europrijs: 57,95
Bestellen

Meer boeken over internet vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten:
Algemene systeemeisen 28 vragen.
Beveiliging gebruikerswerkplek 12 vragen.
Audit organisatie rond de werkplek 32 vragen.
Audit privacy-gevoelige gegevens 16 vragen.
Sidebar