Is ICT al toe aan Het Nieuwe Werken?

Het Nieuwe Werken-testVoor bedrijven die willen beginnen met Het Nieuwe Werken, is er sinds kort een online test van de Erasmus Universiteit.
Deze graadmeter maakt duidelijk wat de werkgever allemaal tegen komt voordat het nieuwe werken kan worden ingevoerd.

Het Nieuwe Werken stelt werknemers in staat te werken waar en wanneer ze maar willen.
Om bedrijven die hieraan willen beginnen te helpen, hebben Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) en ICT-leverancier TopForce een test ontwikkeld: starthetnieuwewerken.nl.

ICT-dimensie

Op basis van 37 meerkeuzevragen maakt de test duidelijk in hoeverre de ICT-tools die nu binnen het bedrijf beschikbaar zijn, daadwerkelijk Het Nieuwe Werken mogelijk maken. Faciliteert ICT werknemers die willen thuiswerken en medewerkers die onderling samenwerken?

Met de uitkomsten van de test krijgen organisaties een beter beeld van de ICT-aspecten van Het Nieuwe Werken, en daarmee van de investeringen die op dit terrein noodzakelijk zijn.

H Factor
Natuurlijk is het best handig om te weten of ICT al aan Het Nieuwe Werken toe is. Maar om Het Nieuwe Werken tot een succes te maken, is veel méér nodig dan kabels, laptops en handige computerprogramma’s.

Belangrijker dan ICT is de H(uman) Factor. Kunnen werknemers en hun leidinggevenden de omslag maken naar een manier van werken waarin medewerkers niet worden beoordeeld op hun aanwezigheid op kantoor, maar op het realiseren van de afgesproken resultaten?

Link naar het oorspronkelijke artikel.

Boeken over dit onderwerp

Aan de slag met het nieuwe werken

Auteur: Dik Bijl
Het nieuwe werken belooft dat organisaties effectiever en efficiënter worden en ook veel leuker om voor te werken. Het boek ‘Aan de slag met het nieuwe werken’ beschrijft de principes van het nieuwe werken en laat ook de praktijk zien van organisaties die er al mee aan de gang zijn. Tot slot wordt beschreven wat ervoor nodig is om zelf aan de slag te gaan met het nieuwe werken.
Europrijs: 19,95
Bestellen

Kennismakingsspel

Auteur: Peter Gerrickens
Met behulp van het ‘Kennismakingsspel’ leert u anderen op een verrassende manier (nog beter) kennen. Het spel is niet alleen heel geschikt voor uiteenlopende werksituaties, maar ook voor de familie- of vriendenkring. Wanneer u elkaar al kent, ontdekt u met dit spel nieuwe dingen bij anderen.
Europrijs: 24,95
Bestellen

Meer boeken over het nieuwe werken vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten:
Toekomstige werkomgeving Informatie Analyse 23 vragen.
Algemene beoordeling faciliteiten 16 vragen.
Sidebar