Mini checklist voor inzet van sociale software

Om te kunnen vaststellen of uw bedrijf of instelling kan profiteren van sociale software bestaan vele uitgebreide onderzoeken. Wij zetten hiervoor De Factor 4 in, Factor 4 is een meertalige webscan die gebouwd is vanuit een visie op de betrokkenheid van medewerkers, wat een cruciaal factor is voor de productiviteit van een medewerker en een organisatie. De laatste 2 jaar spreken we over buzzwords als “the New World of Work” of op zijn  Hollands “Het Nieuwe Werken”. De Factor 4 is voor organisaties een prachtige start om te luisteren naar de medewerkers en de dialoog te starten met als doel sturing en het gewone dagelijks werkproces echt te verbeteren. We koppelen passie en betrokkenheid met productiviteit en euro’s.

Alvorens serieuze onderzoekstrajecten te starten is het handig om zich eerst af te vragen of het bedrijf of organisatie wordt geconfronteerd met een van de volgende uitdagingen:

  • Is er behoefte aan een efficiënter, maar toch informele manier waarop kleine groepen en teams binnen de organisatie en toeleveringsketens kunnen samenwerken en problemen kunnen oplossen ( zonder het gebruik van e-mail)?
  • Wordt er veel tijd besteed aan het opsporen van de huidige specialisten met betrekking tot bepaalde onderwerpen binnen de organisatie?
  • Is het de wens om meer te doen om creativiteit en het delen van kennis en cruciale informatie binnen de organisatie te bevorderen?
  • Is er inzicht waar en bij wie de cruciale informatie zich bevindt?
  • Zijn er veel mogelijkheden voor de medewerkers om met elkaar te communiceren en in contact met elkaar te komen over organisatorische grenzen, afdelingen of locaties, heen om problemen op een interdisciplinaire manier op te lossen?
  • Maakt men zich bezorgd over het verlies van expertise en impliciete kennis wanneer medewerkers met pensioen gaan of van baan veranderen?
  • Heeft men behoefte om op een andere manier jong talent aan te trekken en vast te houden?

 

Boeken over dit onderwerp

Kennismakingsspel

Auteur: Peter Gerrickens
Met behulp van het ‘Kennismakingsspel’ leert u anderen op een verrassende manier (nog beter) kennen. Het spel is niet alleen heel geschikt voor uiteenlopende werksituaties, maar ook voor de familie- of vriendenkring. Wanneer u elkaar al kent, ontdekt u met dit spel nieuwe dingen bij anderen.
Europrijs: 24,95
Bestellen

Geïnspireerd leven en werken

Auteur: Paula van Lammeren
Dit nieuwe boek is een kennismaking met Zijnsoriëntatie, een vernieuwende visie die psychotherapie en spiritualiteit integreert. Brutaal gezegd, gaat het over het vinden van buitengewoon geluk in het leven van alle dag. De aanpak van Zijnsoriëntatie is hierbij nogal tegendraads. Door het sleutelen aan uzelf los te laten, ontdekt u de alledaagse vreugde en vrijheid van zijn, en wordt duidelijk wat u werkelijk wilt. Met dit boek zet u de eerste stap op deze weg.
Europrijs: 14,99
Bestellen

Meer boeken over sociale software vinden.
 


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten:
Invulling market definition 17 vragen.
Organisatorische gevolgen voor gebruiker 34 vragen.
Sidebar