Wat is ITpedia?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld op meetings, congressen en seminars. In de meeste gevallen gaat het dan om mensen die ITpedia volgen via de Linkedin groep of via Twitter (@itpedianl). Deze volgers krijgen dagelijks berichten en tweets om hun oren waarvan ze zich afvragen wat het in vredesnaam is.

De uitleg is niet zo moeilijk. ITpedia is een website (www.itpedia.nl) waarop een IT encyclopedie wordt gerealiseerd. De naam refereert aan Wikipedia, de bekende algemene encyclopedie. Het doel van ITpedia is alle ICT kennis in nederland op te slaan en kosteloos te ontsluiten. Een hoog streven dat waarschijnlijk nooit voor 100% zal lukken omdat kennis nu eenmaal de eigenschap heeft om zich razend snel uit te breiden.

ITpedia is op 15 december 2010 gestart en bevat op dit moment 93 artikelen. Belachelijk weinig natuurlijk. In mijn visie moeten dat er 9.300 worden, want zo diverse is de ICT nu eenmaal. We mogen echter heel tevreden zal als er dit jaar 930 artikelen zijn gestart.
Er zijn talloze onderwerpen die nog beschreven moeten worden.
Alleen al de simpele vragen:

  • Wat is software?
  • Wat is hardware?
  • Wat is een ontwerp?
  • Hoe werkt ERP?
  • Wat is cloud computing?
  • Wat is…?

Weet jij het antwoord? Of denk je dat je er iets van weet? Ik daag je uit om een artikel te starten. Wees niet bang, je collega’s vullen je aan en samen komen we tot de perfecte definitie. ITpedia is namelijk gebaseerd op het Wiki princiepe. Iedereen is vrij om artikelen te starten, verbeteren of aan te vullen.
Als een artikel wordt geplaatst of gewijzigd volgt er automaties een bericht in de Linkedin groep en een tweet op Twitter zodat iedereen weet dat er een nieuw artikel is.

Bedrijven mogen White Papers en oplossingen publiceren zodat bezoekers van ITpedia ideeën kunnen opdoen voor de vervolmaking van hun ICT.

Laten we elkaar veel succes wensen en samen de ITpedia gestalte geven!

Boeken over dit onderwerp

PMC Compact

Auteur: Jo Bos
Vele malen kwam het verzoek om de belangrijkste principes en werkvormen van de methode Projectmatig Creeëren in een compacte uitgave samen te brengen. In ‘PMC Compact’, een handzame gids voor projectmanagers, opdrachtgevers en teamleden, vindt u de werkvormen van Projectmatig Creëren in overzichtelijke stappen uitgelegd, voorzien van veel tips uit de praktijk.
Europrijs: 18,95
Bestellen

Projectmanagement op basis van PRINCE2, Editie 2009

Auteur: Bert Hedeman
Ten eerste is dit boek bedoeld voor iedereen die zich op een degelijke wijze wil voorbereiden op het PRINCE2 Foundation examen. Ten tweede is het een praktisch gebruikersboek.
Europrijs: 31,75
Bestellen

Meer boeken over projecten vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten: Geen
Sidebar