Kies voor een pilot voor je een pakket invoert.

Om te bepalen of de organisatie over kan gaan tot de invoering van een standaard softwarepakket wordt in veel gevallen een pilot project opgestart. In zo´n pilot wordt uitsluitend naar de werking van het betreffende software pakket gekeken door een vooraf aan te wijzen groep medewerkers die het pakket bij hun dagelijkse werkzaamheden gaan gebruiken. De omvang van zo’n groep gebruikers kan sterk verschillen. Dit loopt uiteen van 1 gebruiker tot complete dochterondernemingen. Aan het einde van de pilot zal het invoeringsteam op grond van de bevindingen  beslissen of de ingeslagen weg wordt voortgezet, nog wijzigingen moeten plaatsvinden of de overgang niet door gaat.

Succesfactoren systeem pilot

Voor de pilot gebruikers is het van belang om het systeem niet alleen aan hun verwachtingen te toetsen maar vooral goed aan te geven of er afwijkingen zijn t.o.v. vooraf bepaalde eisen. Deze eisen kunnen als acceptatiecriteria worden omschreven en hebben betrekking op meerdere aspecten die in de checklisten zijn opgenomen. Tijdens de pilotperiode aangemelde problemen zullen door het invoeringsteam worden opgelost.

Na afloop van de pilotperiode dienen de dan nog resterende problemen d.m.v. een evaluatie boven water te komen. Hiervoor kan een toegesneden evaluatieformulier worden toegepast. Op basis van de evaluatie wordt door het management een beslissing genomen over de definitieve overgang.

De pilotgebruiker zal als medewerker voor zichzelf moeten na gaan of hij/zij positief staat tegenover de invoering van de software.

Op deze manier ontstaat een 2-traps raket waarbij het risico dat de organisatie in de problemen komt wordt beperkt. Veel leveranciers zijn wel genegen om aan een pilot mee te werken. De pilot wordt dan apart gefactureerd. Pas na de pilot worden dan de licenties op de software aangeschaft.

Boeken over dit onderwerp

Premiere Elements 8 for Dummies

Auteur: Brain Underdahl
Premiere Elements is een krachtig en gebruiksvriendelijk programma om professioneel ogende thuis video’s te maken. Met de ingebouwde functies voor overgangen, titels, geluid en de mogelijkheid om uw project op dvd of internet op te slaan, hebt u met dit pakket alles in huis om snel aan het monteren te slaan. Met behulp van deze uitgave maakt u uw PC tot een studio voor film productie en maakt u films en video’s waar uw vrienden en familie van onder indruk zullen zijn.
Europrijs: 21,99
Bestellen

iMovie ’09 & iDVD Portable Genius

Auteur: Guy Hart-Davis
U hoeft geen genie te zijn om met iMovie ’09 en iDVD te kunnen werken. Maar wanneer u alles wilt halen uit deze pakketten kunt u met deze uitgave direct aan de slag. Bent u geïnteresseerd in het toevoegen van achtergrond muziek of geluidseffecten? Wilt u uw iDVD themes personaliseren? Wilt u clips roteren of deleten? U kunt het allemaal vinden in deze ‘Portable Genius’ uitgave die vol staat met tips, full colour screenshots, shortcuts en hulpmiddelen om zo het plezier dat u heeft met iMovie ’09 en iDVD te optimaliseren.
Europrijs: 16,99
Bestellen

Meer boeken over implementatie vinden.


-- Printbare PDF-versie --


No votes yet.
Please wait...

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een aanvulling

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten:
Voorbereiding pakket selectie 48 vragen.
Functionele beoordeling standaard pakket 85 vragen.
Aansluiting gebruikersorganisatie 38 vragen.
Aansluiting hardware-omgeving 23 vragen.
Beoordeling documentatie pakket 11 vragen.
Sidebar